>Изложбата ще бъде представена от декана на Факултета по изобразително

...
>Изложбата ще бъде представена от декана на Факултета по изобразително
Коментари Харесай

Многожанровата изложба “КОД СИНЬО“ представя близо 30 автори на бургаската публика

>
Изложбата ще бъде показана от декана на Факултета по изобразително изкуство доцент Борис Желев, заместника му доцент доктор Владимир Аврамов и ръководителя на катедра "Живопис " доцент Йордан Йорданов. Представяйки университетския състав на Факултета по изобразително изкуство, тя е самобитен пиедестал за,,израстване " на неговите наследници. Многообразната стилова артикулация и артистичен заряд на преподавателската гилдия са структура, към която се оформя креативният темперамент на бъдещите професионални художници.

Целта на събитието е да се показа креативните търсения на съвсем 30 създатели със лична еднаквост пред бургаската общност, като отзивчива опция за разпространение на Висшето заведение по изкуствата. Голяма част от изложените създатели са настоящи образни актьори, очертаващи в избрана степен пространството на актуалното българско изобразително изкуство.

Освен репрезентативна, изложбата значително е и ретроспективна, защото наблюдава развиването на създателите в по-продължителен интервал. В сплотяващото,,синьо " пространство,,свободно съжителстват " опити в областите на живописта, монументалните изкуства, графиката, витража, графичния дизайн, скулптурата, както и модерни синтетични форми. Чрез тях жанровете сътрудничат на разнообразни онтологични и идиоматични равнища - стъкло и метал, обемно стъкло, тактилни медиуми.

Съприкосновението с пластичните търсения на одобрените създатели ще стимулира младите художници, само че ще е и неповторимо естетическо прекарване за всеки, който посети изложбата.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР