Изложбата с работно заглавие Изкуство и култури в България (XVI

...
Изложбата с работно заглавие Изкуство и култури в България (XVI
Коментари Харесай

Окончателно: Българската изложба в Лувъра е отменена

Изложбата с работно заглавие " Изкуство и култури в България (XVI – XVIII век) " в Лувъра е анулирана, оповестиха от Министерството на културата.
Отменят българската галерия в Лувъра До момента контракт за третата галерия сред Министерството на културата и музея „ Лувър “ не е подписан
До това решение се стигна след отхвърли на Светия Синод на Българската православна черква (БПЦ) да даде позволение за показване на експонати от църковните музеи и след изразеното мнение на управлението на Българската академия на науките (БАН), както и отрицателната социална реакция по отношение на интервала на изложбата, прецизираха от ведомството.

Министърът на културата Боил Банов е разговарял с посланика на Франция у нас Флоранс Робин и тя е подходила с схващане към създалата се социална сензитивност.

Скандалът с българската галерия в Лувъра избухна, откакто стана ясно, че иконите ни да бъдат изложени в секция " Ислямско изкуство ".
Скандал с българската галерия в Лувъра Заради концепция иконите ни да бъдат изложени в секция "Ислямско изкуство "
На 20 януари тази година БПЦ излезе с решение, че няма да пусне на по този начин наречената " ислямска " експозиция в Лувъра 16 икони и експонати от музея и архива си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР