Изложбата с детски рисунки бе открита в Клуба на народния

...
Изложбата с детски рисунки бе открита в Клуба на народния
Коментари Харесай

Българската православна църква и Българския парламент в подкрепа на онкоболните деца

Изложбата с детски рисунки бе открита в Клуба на народния представител в Българския парламент. За броени минути народните представители изкупуваха детските произведения и благотворителната касичка се изпълни.

На 3 ноември в постройката на 44 Народно заседание на Р България в 10,30 ч. се откри благотворителна изложба-базар в поддръжка на Клиниката по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ „ Царица Йоанна-ИСУЛ " - София Събитието е по самодейност на български депутати и Културно-просветния отдел на Св. Синод на БПЦ-БП и се организира под патронажа на Светейшия Български патриарх Неофит, Св. Синод и ръководителя на 44 Народно събрание господин Димитър Главчев.

Събитието беше намерено от ръководителя на Парламента, който приветства самодейността на Българската православна черква и прикани народните представители да се включат интензивно в благотворителната акция. На откриването на изложбата от името на Св. Синод взе участие Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, началник на Културно-просветния отдел, който поздрави народните представители за тяхната сърдечност и съпричастност и им преподаде божието благословение за тяхното отговорно служение. В събитието се включи и проф. доктор Добрин Константинов, шеф на Клиниката, който благодари от името на личния състав и дребните пациентите за тази благородна самодейността на Църквата, която изпълва с вяра и наслада децата, които творят и техните връстници. Той анонсира концепцията през идната година в Синодалния конкурс да са включат със свои произведения и децата-пациенти на Клиниката, което ще вдъхне креативен подтик и оптимизъм.

Това събитие дава начало на втория стадий от благотворителната акция " Деца рисуват за деца " -2017 на Българската православна черква, която предлага опция за закупуване на творбите-лауреати на синодалния конкурс " Възкресение Христово " за събиране на средства и даряване на здравна инсталация за лекуване на нуждаещите се децата. До този миг със събраните средства от първия стадий са закупени и дарени на Клиниката три инфузоматни апарата - волуметрични помпи за точно контролиране на медикаментозните вливания при лекуването на онкоболни деца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР