Изложбата Пространства (сценография и скулптура) ще бъде открита в Монтана.

...
Изложбата Пространства (сценография и скулптура) ще бъде открита в Монтана.
Коментари Харесай

Млади творци с нов поглед към Пространства-та откриват изложба в Монтана


Изложбата " Пространства " (сценография и скулптура) ще бъде открита в Монтана . Авторите – Михаела Каменова , Ива Гикова и Ивайло Николов , са окуражени да покажат на локалната аудитория нещо ново и друго. Михаела Каменова , по чиято концепция се реализира изложбата, ще взе участие със статуя от метал и керамика:

Има към този момент по-различно виждане в изкуството, по-освободено. Ние желаеме да покажем, че работим в тази посока, както и че освен обичайното може да бъде качествено, а също по този начин и всякакви по-новаторски, пробни произведения.

Ивайло Николов и Ива Гикова са креативен тандем от години. Двамата ще показват работни скици и фотографии на свои общи творби. Идеята е публиката да получи опция да вникне в същността на сценографията, изясни Ивайло Николов :

Ние ще представим фотографии от няколко представления, които през последните години реализираха триумф на разнообразни фестивали. Подбрахме ги да са жанрово и стилово разнообразни, т.е. от куклен спектакъл до трагичен спектакъл за възрастни. Обикновено публиката вижда готовия артикул – представлението, само че ние в този момент желаеме да покажем от кое място потегля всичко – първични скици, хрумки...

Откриването на изложбата " Пространства " е през днешния ден, от 17:30 часа, в експозиционна зала " Кутловица " в Монтана.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР