Изложбата Признаци на свобода и героизъм беше открита в Руския

...
Изложбата Признаци на свобода и героизъм беше открита в Руския
Коментари Харесай

Изложба в РКИЦ бе открита по повод 140-годишнината от създаването на дипломатически отношения между Русия и България

Изложбата " Признаци на независимост и подвиг " беше открита в Руския културно-информационен център във връзка 140-годишнината от основаването на дипломатически връзки сред Русия и България. Тя съдържа живописни платна на български и съветски художници, исторически документи и фотоси от времето на Руско-турската освободителна война 1877-1878 година



В тържествената гала по откриването участваха вицепремиерът на България Илиана Йотова, съветникът на посолството на Русия в България Алексей Новоселов, ръководителят на представителството на Россотрудничество Ирина Живихина, представители на публичните организации, креативна интелигенция, съветски сънародници, както и създателите на картините, показани в изложбата - Николай Русев и Марина Варенцова -Русева.



Изложбата е отдадена на 140-годишнината от руско-турската война от 1877-1878 г по време, на която България е била освободена от османско робство и е открила своята държавност. В ревюто са показани портрети на героите от тази освободителна война - водещите имена на съветския генералитет Ф.Ф. Радецки, ген. Скобелев, военачалник Гурко, съветския император Александър II, батални платна от военни борби. Изложбата включва също гравюри, както и неповторими фотоси и документи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР