Изложбата Пътуване по света. Изкуство от Германия, която включва произведения

...
Изложбата Пътуване по света. Изкуство от Германия, която включва произведения
Коментари Харесай

В Пловдив пристига най-голямата изложба със съвременно изкуство от Германия, показвана досега у нас

Изложбата " Пътуване по света. Изкуство от Германия ", която включва творби от сбирката на Института за интернационалните връзки на Германия, е най-голямата експозиция със модерно изкуство от Германия, показвана до момента у нас, оповестиха от Гьоте-институт България. Откриването ще се състои в изложба " Капана " и Изложбена зала " 2019 " в Пловдив на 11 октомври от 18.30 часа.

Изложбата " Пътуване по света. Изкуство от Германия " е най-мащабната ретроспекция с творби от сбирката на IFA - Института за интернационалните връзки на Германия, формирана е от 320 произведения на над 90 актьори от Германия и обгръща интервала от 50-те години на 20 век до наши дни, като прави цялостен преглед на трендове и най-изявени представители на артистичната сцена в Източна и Западна Германия, описват от Гьоте-институт България.

Специално внимание кураторите на изложбата - Матиас Флюге и Матиас Винцен - отделят на следвоенното изкуство сред реализма и абстракцията, поп-арт, флуксус, обществена снимка и други В нея са включени творби на едни от най-големите имена в историята на изкуството на 20-ти век като Герхард Рихтер, Волфганг Тилманс, Ребека Хорн, както и Дитер Рот, Нам Джун Пайк, Роземари Трокел и доста други.

Гостуването на изложбата " Пътуване по света. Изкуство от Германия " у нас се реализира от Общинска фондация " Пловдив 2019 " и Гьоте-институт България.

Експозицията може да бъде прегледана до 8 декември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР