Изложбата Леонардо да Винчи ще включва Мона Лиза, която ще

...
Изложбата Леонардо да Винчи ще включва Мона Лиза, която ще
Коментари Харесай

Лувърът си партнира с HTC VIVE Arts за първото изживяване с виртуална реалност

Изложбата Леонардо да Винчи ще включва Мона Лиза, която ще може да бъде следена посредством виртуална реалнос
За да означи 500-та годишнина от гибелта на Леонардо да Винчи във Франция, Лувърът приготвя креативна ретроспекция на неговия артистичен път, който ще бъде наличен за необятната аудитория на 24 октомври 2019 година Като част от забележителната галерия Лувърът ще показа първото в историята на музея преживяване с виртуална действителност в партньорство с HTC VIVE Arts. То ще съживи портретът на Мона Лиза, най-великата творба на Да Винчи, който ще може да се види с шлема HTC VIVE.

Изживяването „ Мона Лиза: Отвъд стъклото “ ще даде опция на посетителите да се насладят на емблематичната картина в едно виртуално пространство. Те ще имат опцията да се потопят в света на най-великата картина на света като стъпят зад стъклото, с цел да се допрян до завладяващия портрет по напълно нов и трансформиращ метод.
Чрез „ Мона Лиза: Отвъд стъклото “ посетителите ще имат опцията да открият елементи в една от най-известните произведения на изкуството, невидими за елементарното око. Чрез въвеждането на нови научни изследвания, които са разкрили тайната на техниките, които художникът е употребявал, както и спомагателна информация за идентичността на модела, участниците ще могат да създадат още по-задълбочено да прегледат картината, която е обект на интерес и омагьосване генерации наред.
Произведена в колаборация с кураторския тим на Лувъра за тази невиждана ретроспекция на художника, изобретателното преживяване с виртуална действителност ще разреши на публиката по целия свят да добие по-задълбочена визия за Мона Лиза. Преживяването също по този начин ще бъде налично в домашна версия посредством HTC VIVEPORT цифров абонамент, както и в други онлайн платформи за виртуална действителност, позволявайки на публиката по целия свят да се допре до „ Мона Лиза: Отвъд Стъклото “.



„ Мона Лиза: Отвъд Стъклото “ ще отрази революционната процедура на Леонардо да Винчи като същински Ренесансов полиматематик, работил в научната, инженерната, архитектурната и художествената сфера. Изживяването с виртуална действителност ще отдаде дължимото на работата на художник, в чиято всеобхватна авторитетна кариера нововъведението е играела основна роля, и ще отпразнува трайното завещание на да Винчи като един от най-великите художници в историята.
Доминик дьо Фон-Рю, Директор по Медиация и Културни стратегии в Лувъра, споделя:
„ По мотив изложбата на Леонардо да Винчи, а и за първи път в историята на музея Лувърът с наслада показва преживяване с виртуална действителност в партньорство с HTC VIVE Arts. Публиката ще има опцията да преоткрие един невероятен шедьовър и да се потопи в него. Този план ще разреши на посетителите да се срещнат и да научат повече за самата Мона Лиза, оттатък митовете и легендите, които са я придружавали повече от 500 години. “
  Виктория Чанг, Директор на VIVE Arts към HTC, споделя :
„ За нас е чест да имаме опцията да работим с Лувъра, с цел да създадем първото виртуално преживяване с HTC VIVE като част от тази монументална галерия. Чрез това ново преживяване публиката по целия свят ще има опцията виртуално да се допре до Мона Лиза, виждайки и най-фините елементи. Позволявайки на посетителите, който може да нямат опцията да посетят изложбата онлайн, да се допрян до този несравним шедьовър на Леонардо да Винчи посредством домашната версия ще даде невиждан достъп до най-обичаната картина на да Винчи. “
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР