Изложбата инсталация Още щрихи към живописния портрет на Варна ще

...
Изложбата инсталация Още щрихи към живописния портрет на Варна ще
Коментари Харесай

„Още щрихи към живописния портрет на Варна” - изложба инсталация в галерия Арт Маркони

Изложбата апаратура " Още линии към живописния портрет на Варна " ще бъде открита от 18.30 часа на 15 юни (сряда) в изложба " Арт Маркони " във Варна и ще остане до 12 юли.

Галерията ще означи дванадесетия си рожден ден с нова апаратура, самобитно допълнение към живописния портрет на Варна. Миналогодишният план, отдаден на 100 години от оповестяването ѝ за курортен град, донесе на екипа високото отличие премия „ Варна ”.

" За нас, той е най-вдъхновеният и прочувствено зареден план, който сме инициирали и осъществили. Удоволствие бе да запалителен с нашата сила художниците, взели присъединяване в него и основали неповторими линии към живописния портрет на този прелестен град. Интересът към това събитие надмина упованията ни и за това тази година взехме решение да продължим тематиката. Променихме условието за формат – то е на 40/40 см, споделя за Moreto.net Ваня Маркова от изложба „ Арт Маркони ”.

И с цел да е по-непредвидимо – ще прибавим и няколко знакови платна от миналогодишната сбирка, които не съумяха да намерят дом. Опитът ни сподели, че тематиката притегли вниманието най-много на варненци, живеещи отвън страната, само че запазили своята любов към родното място, както и на посетители на града, които са влюбени във Варна и я носят в сърцето си. За това ще им дадем следващ късмет и провокация.

В новата апаратура „ Още линии към живописния портрет на Варна ” ще има по-осезаемо детско наличие: Владимир Томов, Елена Койнова, Ива Даниел Ефтимова и Калина Койнова.

Своята любов към Варна, те споделят в рисунки акрил, основани на специфична сесия в ателието на Миряна Койнова и Георги Кенаров. Благодарна съм на Миряна за отделеното време, вдъхновението и вниманието към децата и чудесното прекарване, което те ще помнят дълго.

Общата експозиция ще бъде допълнена с платна на обичани другари: Ангел Атанасов /Ачо, Димитър Манолов, Петър Андреев, Любен Пашкулски, Янко Маринов.

За следващ път варненци и гостите на града ще бъдат предизвикани от забавния и изящен взор на създателите към обичания ни град. Варна е необикновено ентусиазъм и уповавам се всички, които споделят тази галерия да се убедят в това.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР