Изложбата Градът. Светлина и сянка ще покаже школата Новите майстори

...
Изложбата Градът. Светлина и сянка ще покаже школата Новите майстори
Коментари Харесай

Новите майстори“ с изложба в Кюстендил

Изложбата " Градът. Светлина и сянка " ще покаже школата " Новите майстори " в Кюстендил в събота - 18 март, от 17:00 часа във фоайето на Общинския трагичен спектакъл в Кюстендил.

За следващ път школата демонстрира гения на своите ученици в обща тематична художествена галерия. Градът - Кюстендил, с неговите здания и улици, културни и исторически пластове, емблематични местоположения и непредвидени ракурси, е креативната провокация, която рисува върху платната на младите създатели обичания град, описа ръководителят на школата Евгени Серафимов.

Изложбата е основана в колаборация с фотографа Владислав Чанев, който запечатва за този артистичен план 40 фрагмента в черно и бяло и съумява да даде един нов и непредвиден прочит на познатия пейзаж. Експозицията събира фотографиите на Чанев и техния артистичен юношески прочит с темпера, акрил, масло и литография.

В тази галерия изкуството на фотографията и изкуството на четката демонстрират своите напълно разнообразни отговори на комплицираното уравнение, наречено Кюстендил. Липсата на хроматични цветове в цялата зала съумява да сътвори чувството за безвремие и да предизвика феновете да се разходят в един нереален град от светлина и сянка, в който всеки може да добави своя персонален спомен и цвят, допълна още Серафимов.

Освен нарисуван на лист и запечатан в кадър, градът ще бъде " изсвирен " от надарените пръсти на китариста Димитър Стоймиров и " облечен " в думите от поетичния свят на Зара Николова в една вдъхновяваща вечер на изкуствата, няколко дни преди пролетта.

Изложбата е обичайна годишна експозиция на кюстендилската школа " Новите майстори ", на която възпитаниците на локалният възпитател и художник Евгени Серафимов ще покажат новите си произведения. След плановете на кюстендилската школа са " Майстора на един декар ", изрисуван на централния площад " Велбъжд " в Кюстендил, " Саламандър върху 300 стъпала ", изобразен на едно от стълбищата към лесопарк " Хисарлъка ", " Гайтаните по поречието на река Банщица " и " Плаващата картина на Майстора ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР