Изложбата Човешкото тяло - Науката в нас ще остане в

...
Изложбата Човешкото тяло - Науката в нас ще остане в
Коментари Харесай

Човешкото тяло - Науката в нас удължава престоя си в София

Изложбата Човешкото тяло - Науката в нас ще остане в столицата ни до 30-ти юни, вместо до в началото планувания завършек на месец май, заради високия интерес към експозицията, изключително от страна на учебни заведения.

До момента хиляди гости са разгледали изложбата, като максимален интерес демонстрират младежи, възпитаници и деца на възраст 6-12 години, дружно с техните родители. Образователната експозиция гостува в България Мол от средата на месец април и показва над 100 действителни експоната на органи и елементи от човешкото тяло, в това число и 8 изцяло непокътнати човешки тела.

Човешкото тяло - Науката в нас е в София към този момент месец, като последните 10 дни посетителите имат опция да видят онлайн освен истинските експонати в изложбата, само че и 60 чисто нови светлинни осведомителни табла, които показват подробни схеми и визуализации на системи и процеси в човешкото тяло, а също и скици от популярния италиански художник и откривател Леонардо да Винчи.

Да Винчи е един от първите откриватели на човешката анатомия, направил и документирал в елементи дисекция на човешко тяло.

„ През последните месеци получихме много богата противоположна връзка във връзка с изложбата и за нейното обогатяване, взехме решение да влагаме в основаването на 60 нови светлинни осведомителни табла, отдадени на системите в човешкото тяло, които изцяло трансформираха образа на експозицията и способстваха за цялостното положително преживяване на посетителите. Дизайнът и производството на таблата са осъществени в Италия, като те се показват за първи път тук, в България “, разяснява продуцентът на изложбата Езекиел Пеня от аржентинската компания Aurea Exhibitions.

На място в самата зала са разполагаем и гидове – експерти в областта на медицината и рехабилитацията, до които посетителите могат да се допитат за детайлности по отношение на другите експонати и спомагателни любопитни обстоятелства за човешкото тяло. Човешкото тяло – Науката в нас – е в Bulgaria Mall до 30-ти юни и е отворена за гости всеки ден от 10:00 до 22:00 ч. Билети се продават на място и са на цени 10 лева за деца и 12 лева за възрастни, като се плануват и отстъпки за групови визити.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР