Изложбата Буквите на България – азбука на Европа, която e

...
Изложбата Буквите на България – азбука на Европа, която e
Коментари Харесай

„Буквите на България - азбука на Европа” гостува в Стара Загора 

Изложбата „ Буквите на България – писменост на Европа ”, която e план на Международното триенале на театралния афиш, ще гостува в Стара Загора. В нея 30 художници от 20 страни - 27 международни плакатисти и трима български създатели, единият от които дебютант, показват 30 плаката, колкото са буквите на българската писменост.
Всеки създател показва на афиш една писмен знак, избрана посредством чоп. Буквата “Ь ” e основана след конкурс сред младите български художници и студенти, в който са се показани над 60 плана на създатели до 35-годишна възраст. С акцията се прави опит да се задейства необятен кръг от изявени актьори от целия свят за основаването на повсеместен актуален художествен  артикул, който да разпространява българската просвета посредством една от емблемите й - буквите. Изложбата е показвана в доста градове на България, както и във Франция, Съединени американски щати, Япония, Сърбия, Мексико, Чехия и други страни.
Изложбата в Стара Загора се открива на 10 септември от 17:30 часа във фоайето на първия етаж в Регионална Библиотека “Захарий Княжески ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР