Изложба, включваща копия на фотографии, пресъздаващи живота на последния руски

...
Изложба, включваща копия на фотографии, пресъздаващи живота на последния руски
Коментари Харесай

Събраха в изложба живота на последния руски император Николай II

Изложба, включваща копия на фотографии, пресъздаващи живота на последния съветски император Николай II, бе открита във фоайето на Артиум център в Несебър.
Фотографиите са с висока художествена и архивна стойност, дело на персоналния дворцов фотограф, и пресъздават освен интимни, само че и исторически моменти от царуването на последния съветски монарх.


Изложбата откри Златин Чаушев шеф отдел „ Несебър-Световно завещание ". В своето слово той акцентира, че историческата истина би трябвало да се знае от поколенията и те, въз основа на своите знания, да придобият точна преценка за нравствения образ на съветското царско семейство.



Непонятното безчовечие на МКВД, избило всички членове на знатната фамилия по изключително нечовечен метод, е една от аргументите задълго да се спусне завесата на забравата. Това излиза наяве от мощния документален филм „ Оклеветеният император " на режисьора Сергей Алиев, който бе прожектиран за присъстващите на изложбата.
Само първата в света, инициирана от Николай ΙΙ мирна конференция за разоръжаване, би била задоволителна, с цел да остане в историята монархът с „ желязна ръка, само че в кадифена ръкавица ".



Изложбата „ Последният съветски император по пътя на Голгота " дава богат материал от диаграми и икономическа статистика, отразяващи времето на напредък и проваляне на Русия.
За образуване на експозицията спомогнаха участниците в Дружеството за историческа истина с началник Галина Владимирова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР