Изложба със съкровища от гробницата на Тутанкамон, която се открива

...
Изложба със съкровища от гробницата на Тутанкамон, която се открива
Коментари Харесай

Откриват изложба със съкровища на Тутанкамон в Париж

Изложба със съкровища от гробницата на Тутанкамон, която се открива на 23 март в "Гранд ал " в парка Ла Вилет в Париж, може да стане основното културно събитие във Франция през 2019 година, оповестиха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Посетителите на "Тутанкамон, съкровищата на фараона " ще могат да прегледат повече от 150 експоната - златни декорации, кинжала на фараона, гравюри, статуи, ритуални предмети от гробницата на владетеля на Древен Египет, който е управлявал в интервала 1332 - 1323 година прочие н. е.

Повечето предмети са открити през 1922 година в гробницата на Тутанкамон в Долината на царете от английския археолог Хауърд Картър. Една трета от тях за първи път се изнасят от Египет, посочи РИА Новости. Холограма на Тутанкамон споделя за всеки експонат.

Първата спирка на изложбата, която се провежда за 100-годишнината от откриването на гробницата на Тутанкамон, беше в Калифорнийския теоретичен център в Лос Анджелис миналаат година.

В Париж изложбата ще продължи до 15 септември, а по-късно ще премине в други европейски и азиатски музеи. Тя се провежда в партньорство с Големия египетски музей, който ще отвори порти през 2022 година покрай Хеопсовата пирамида в Гиза.

Изложбата "Тутанкамон, съкровищата на фараона " е първа и последна опция неповторимите благосъстояния да бъдат видени в Съединени американски щати, Европа и Азия. През 2022 година те ще бъдат предадени за постоянно предпазване на Големия египетски музей.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР