Изложба Самоуки майстори и занаятчии по повод деня на

...
Изложба  Самоуки майстори и занаятчии по повод деня на
Коментари Харесай

Единадесетокласник дърворезбар - участник в изложба на майстори от Асеновград

Изложба „ Самоуки майстори и занаятчии ” във връзка деня на техния настойник свети Спиридон (12-ти декември) бе открита в Исторически музей-Асеновград. В експозицията са включени разнообразни ръчно направени произведения от дърво, восък и други. В изложбата са показани дървопластики, дърворезби, движимости, украсени по метода " стиймпънк ". Това е новаторски способ, в който се употребява железно фолио, с цел да се създаде декорация или да се " облицоват " по ексцентричен метод разнообразни предмети.  В експозицията са подредени и бутилки с декупаж, картини от плетиво, бродирани и плетени коледни играчки от такива, естествени материали - корк, връв, шишарки, зърна от кафе.

Друг акцент в експозицията са домашни бутикови сапуни в друга форма, цвят и мирис. Някои от тях съдържат даже деен въглен и кафе. Най-младият участник в изложбата е 11-токласникът Димитър Гицов, който се показа с дърворезба. Изработил е индианска и кукерска маска, картина с овчар, който се прибира към селото, както и визуализация на борбата при Клокотница. През свободното си време Димитър се занимава със спорт, само че признава, че в последно време отделя малко време за дърворезбата. Той не счита да се занимава с това професионално. Казва, че ще му остане занимание. Но споделя, че най-трудното е дърворезбарят да реши по какъв начин тъкмо да разположи изображението си на едно нормално парче дърво и да го трансформира в изкуство.
Петя Петкова пък е преподавател в асеновградска детска градина. Жената е посветила свободното си време на изкуството. Казва, че стиловете, с които тя се занимава, са доста забавни, само че и се изисква огромна централизация за направа на детайлите. Ето за какво до момента не е съумяла да внесе уменията си на създател в заниманията с децата в детската градина. Това, с което се показва в изложбата на занаятите, е " стиймпънк ", при който се употребява железно фолио. То може да бъде завършено в разнообразни дизайни и положено върху всеки един предмет - табакера, бележник, чаши, чинии, бутилки, чаши.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР