Изложба представя в Добрич макети на знакови места от двете

...
Изложба представя в Добрич макети на знакови места от двете
Коментари Харесай

Изложба представя в Добрич макети на знакови места по поречието на Дунав

Изложба показва в Добрич макети на знакови места от двете страни на река Дунав. Експозицията, която е основана с поддръжката на програмата за трансгранично съдействие "Interreg V-A Румъния-България: 2014-2020 ", ще бъде открита в Младежкия център довечера, оповестяват от общината.

В експозицията са включени 45 реалистични обемно-пространствени умалени модела на културно-исторически забележителности по поречието на Дунав в Северна България и Южна Румъния. Крепостта "Баба Вида " във Видин, националният музей- параход "Радецки " край Козлодуй, патриаршията в крепостта "Царевец " във Велико Търново, постройката на районната библиотека "Любен Каравелов " в Русе "оживяват " в изложбата, готова от фондацията "Отворена длан " и Федерацията на работодателите в окръг Олтения.

Част от атракцията са и моделите на архитектурно-парковия комплекс "Двореца " в Балчик и Арменската черква в Добрич.

Към всеки от макетите има осветяване, а посетителите могат със слушалки да проследят описа за забележителностите на три езика - български, румънски и британски. След Добрич през 2018 година изложбата "Дунав - Река с доста история " ще бъде показана в четири селища в Румъния.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР