Изложба, показваща красотата на Шотландия, откриха снощи в София в

...
Изложба, показваща красотата на Шотландия, откриха снощи в София в
Коментари Харесай

Духът на Шотландия уловен в изложба

Изложба, показваща хубостта на Шотландия, откриха нощес в София в изложба „ София прес “ на „ Славянска “ 29.

Тя е озаглавена The High Road: Photography from Scotland ( “Високият път, снимка от Шотландия ”) и е дело на фотографа Антони Георгиев и писателката Капка Касабова. Експозицията е със съдействието на посолството на Обединеното кралство у нас.
 old-man-of-storr-isle-of-skye  loch-an-eilein-rothiemurchus  Древно светилище на остров Люис, Външни Хебриди, Шотландия.
Капка Касабова е създател на въвеждащото есе към ревюто. Тя е български създател, отраснала в Нова Зеландия, която понастоящем работи и живее в Шотландия. Нейният финален разказ „ Граница “, чието деяние се развива напълно в България, Турция и Гърция, завоюва премията за най-хубава книга в Шотландия за предходната година.

30 фотографии на Антони Георгиев показват прелестите на Шотландия, настрана от нормалните туристически дестинации. Освен фотограф, Георгиев е публицист и публицист, създател на над 10 книги.

Акцент в изложбата са античните коларски пътища, които пресичат Шотландия. По тях в антични времена са били прекарвани милиони глави добитък, които са изхранвали огромна част от Римската империя.

Изложбата можете да разгледате до 21 януари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР