Изложба „Пейзажи” (живопис) на сръбския художник Александър Спасич ще бъде

...
Изложба „Пейзажи” (живопис) на сръбския художник Александър Спасич ще бъде
Коментари Харесай

Сръбски художник показва живопис в галерията в Монтана

Изложба „ Пейзажи” (живопис) на сръбския художник Александър Спасич ще бъде открита на 27 май в 17:00 ч. в Художествена изложба „ Кирил Петров” – Монтана.
27-годишният художник е приключил гимназия по текстил и дизайн, а през 2014 година и Висшето софтуерно и художествено учебно заведение в родния си град Лесковац в катедра "Моден дизайн ", където преподава сега.
Участвал е в доста общи изложения в галерията на Културен център – Власотинце. Представял е три изложения с брат Йован Спасич. Неговата независима галерия, наречена "Снимки на Власоцинце " е осъществена през 2018 година посредством конкурс, съфинансиран от Министерството на културата и информацията на Република Сърбия по стратегия за поощряване на модерно творчество в региона на културните действия на хората с увреждания.
Александър Спасич печели награди от Светосавския салон във Вуче през 2016 година и 1-ва премия на 56-ия Октомврийски салон в Лесковац.
Изложба на сръбския живописец се провежда на разменни начала. От наша страна художникът Николай Пенков – организатор в ХГ „ Кирил Петров”, ще показа своя експозиция в Културния център на Власотинце през август.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР