Изложба Освобождението – поглед от Космоса“ по повод 140 години

...
Изложба Освобождението – поглед от Космоса“ по повод 140 години
Коментари Харесай

Изложба показва „Освобождението – поглед от Космоса“


Изложба „ Освобождението – взор от Космоса “ във връзка 140 години от Освобождението на България провежда Институтът за галактически проучвания и технологии – Българска академия на науките. Откриването е на 6 март от 11:00 часа в Българската академия на науките, с присъединяване на възпитаници от учебните заведения, които са сътрудници на просветителната самодейност „ Космическо учебно заведение “ и други столични учебни заведения.

Изложбата, която ще може да бъде прегледана до 16 март 2018 година, показва посредством модерни сателитни изображения, исторически карти и картографски артикули, места на значими военни дейности по време на Руско-турската освободителна война (1877-1878 г.).

Експозицията има учебен темперамент и цели да притегли интереса на възпитаници и студенти към продуктите на картографията и продуктите, получени вследствие на наблюдението на Земята посредством изкуствени спътници и тяхното приложение в разнообразни научни области, в това число и при проучване на предишното. Автори на изложбата са гл. ас. доктор Стефан Стаменов и доцент доктор Ваня Стаменова от Института за галактически проучвания и технологии – Българска академия на науките./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР