Изложба, наречена Мишки в капана“, представя в творческия квартал Капана“

...
Изложба, наречена Мишки в капана“, представя в творческия квартал Капана“
Коментари Харесай

Причудливи същества ще представи в Пловдив дизайнер от Родопите

Изложба, наречена „ Мишки в клопката “, показва в креативния квартал „ Капана “ на Пловдив млад дизайнер от Родопите.
Авторката й Виолина Исакова е от девинското село Триград. Тя е квалифициран художник-дизайнер в ЮЗУ " Неофит Рилски ", само че от 10 години работи и твори в Лондон.
Има осъществени няколко лични сбирки артистични дрехи. Голямата й пристрастеност са театралните костюми и куклите за сцена.

Завършила е курсове за направа на театрален костюм и театрални декори към University of Arts London. Работи като помощник по планове, свързани със основаване на театрални костюми, кукли за фестивали и за постановки.
На любопитните пловдивчани и посетители младата родопчанка показва мишлета със светещи рамки и причудливи същества, направени от полимерна глина, хартия и вълна.
Изложбата бе открита нощес и ще продължи до 15-ти септември.
„ Откриването мина доста добре. На хората им беше доста забавно, тъй като бях подготвила разнообразни светлинни резултати. Засега има значителен интерес, нека е по този начин и до края на седмицата “, споделя с усмивка младата дизайнерка.
От 13-ти до 15-ти септември тя ще бъде и част от програмата „ Нощ/Пловдив 2019 “. Това е одобрен мултижанров фестивал и един от най-видимите градски планове в Пловдив с отзив в страната и чужбина.

Всяка година в него се включват повече от 100 участници, а събитията са в над 70 места в Града на тепетата. Подготвя се огромна и разнообразна стратегия, в която се включват както локалните културни институции, по този начин и доста интернационалните актьори.
Виолина Исакова е подготвила креативна работилница за деца от 5 до 15-годишна възраст.
Всяко дете ще може да създаде кукла от чорап или кукла за пръст и да прегледа изложбата. За направа на куклите ще се употребяват рециклирани материали. Участниците, които донесат непотребна пластмасова бутилка или чорап, ще имат опция дружно с ръководителите на работилницата да трансфорат предметите в нещо занимателно и да им вдъхнат живот.

„ Всъщност концепцията ми за изложбата пристигна тъкмо от това ми присъединяване в „ Нощ/Пловдив. Исках да приготвя изненада за дребните и за порасналите деца.  Има мишки, пеперуди, дръвчета, мъхчета. Искаше ми се като дойдат тук децата, да попаднат в баснословен свят с геройчета и светлинки. И те фактически доста се радват “, споделя създателят на изложбата. И добавя, че светещите мишки са освен доста занимателни, само че стават и за нощна лампа.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР