Изложба на военноисторическия музей събра ръководството на армията от последните

...
Изложба на военноисторическия музей събра ръководството на армията от последните
Коментари Харесай

Изложба събра армейските шефове от последните 30 години

Изложба на военноисторическия музей събра управлението на армията от последните 30-години , заяви Националния военноисторически музей.

В музея бе открита изложбата " Армията във време на промени ".

Директорът на НВИМ доцент доктор Соня Пенкова акцентира, че музеите нормално не се наемат със задачата да вършат прочит на вчерашния ден , тъй като той е доста сложен. Много подводни камъни - политически и прочувствени, има по него. Въпреки това екипът на Музея одобри това предизвикателство.

Решихме да създадем това, тъй като пътят на нашата Армия през днешния ден е не по-малко храбър и не по-малко сложен . Героизмът през днешния ден има други измерения, само че той съществува и е част от идентичността на Българската войска, заключи доцент Пенкова.

Тя изрази своята вяра, че тази галерия, прочетена през думите, делата и компликациите на хората, които са градили този 30-годишен път ще даде материал за размисъл на младежите, които да израснат като почтени българи, ценящи Армията и нейната памет.

Историята е това, което е. Не можем да я съдим, само че може да я употребяваме, с цел да дадем опция на тези , които идват след нас да бъдат по-добри.

Това сподели ръководителят на Комисията по защита военачалник Константин Попов приветства присъстващите . Той поздрави екипа на НВИМ за смелостта и куража да се обърне към напълно близкото минало, което не е елементарно и крие големи опасности.

Изложбата " Армията във време на промени " ще е налична за гости от 15 юли в обичайното работно време на Националния военноисторически музей от сряда до неделя, от 10 до 18 часа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР