Изложба на снежни човечета, направени в специална работилница от различни

...
Изложба на снежни човечета, направени в специална работилница от различни
Коментари Харесай

Редят изложба на снежни човеци във Враца

Изложба на снежни човечета, направени в специфична работилница от разнообразни материали, ще подредят в Природозащитен център „ Натура “ град Враца. Поводът е Световния ден на снежния човек - 18 януари. Експонатите са направени по план “Моят снежен човек “ от възпитаници на СУ „ Васил Кънчов “, под управлението на учителите Таня Павлова и Жулиета Босилкова.
Денят на снежния човек се празнува от 2011 година и е всекидневен празник на един обичан в зимните игри на децата другар. Датата е определена поради единицата, изобразяваща дръжката на метлата му, и поради осмицата - формата на тялото му. Идеята за Световен ден на Снежния човек е препоръчана от германеца Корнелиус Грец, който е прочут с най-голямата си сбирка от над 3000 снежни индивиди и е регистриран в книгата на Гинес.
Музеят на снежния човек се намира в град Ройтлинген, във федерална провинция Баден-Вюртемберг, в Югозападна Германия. Снежният човек е знак на забавата през зимата.
"Снежният човек надмогва политически и религиозни граници. Той е обичан както от по-възрастните генерации, по този начин и от по-младите ", споделя Корнелиус Грец. Той поздрави учениците и учителката по немски Жулиета Босилкова за квалифицираната галерия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР