Изложба на най-добрите произведения от седмото издание на Световния конкурс

...
Изложба на най-добрите произведения от седмото издание на Световния конкурс
Коментари Харесай

Най-добрите детски творби от световен конкурс показват в НДК

Изложба на най-хубавите творби от седмото издание на Световния конкурс за детска рисунка ще бъде показана в Арт изложба - НДК сред 13 и 20 септември. Участниците ще бъдат разпределени в 13 възрастови групи, а формалното разкриване е този петък от 18.30 ч. Тази година в състезанието са взели присъединяване деца от 63 страни с над 8000 рисунки.

Използвайки разнообразни материали и техники за изобразяване, дребните и по-големи художници на възраст от 4 до 18 години показват своите произведения на свободна тематика или " Хайде да играем на открито - обичаните ви игри и занимания, когато сте измежду природата ".

Авторът на най-хубавата задгранична рисунка ще получи огромната премия на фондация " Малък Зограф " - статуетка, а най-хубавият млад гений ще завоюва огромната премия на НДФ " 13 века България " - статуетка и парична награда. Ще бъдат раздадени още 13 златни, 26 сребърни и 39 бронзови медала, 70 поощрителни и 70 поддържащи награди. В раздел " Дебют " журито ще избере най-хубавото произведение, което ще попадне в каталога на спечелилите, който фондация " Малък Зограф " издава всяка година. Председател на журито е проф. Анна Бояджиева. Традиция се трансформира и награждаването на изявени преподаватели - за дейната им работа по възпитанието на децата посредством изобразителното изкуство и на ръководители на институции - за безрезервната им поддръжка на децата от България и света. Изложбата продължава от 14 до 20 септември в Арт изложба - НДК. Входът е свободен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР