Изложба на художника Цветан Казанджиев ще представи Художествена галерия Станислав

...
Изложба на художника Цветан Казанджиев ще представи Художествена галерия Станислав
Коментари Харесай

Галерията ще представи художника Цветан Казанджиев

Изложба на художника Цветан Казанджиев ще показа Художествена изложба „ Станислав Доспевски ” Пазарджик. Откриването на изложбата ще бъде на 11 април /сряда/, от 18:00 часа.

Творческата биография на художника е дълга и изпълнена с многочислени участия в интернационалните биеналета и триеналета на графиката в България, Съединени американски щати, Япония, Холандия, Полша, Испания, Германия, Сърбия, Македония, Египет, Унгария, Швейцария, Индия, Корея, Тайланд, Китай, Румъния.

Цветан Казанджиев е притежател на награди от национални и интернационалните конгреси на графиката, групови изложения и величествен брой независими изложения в страната и чужбина, пет, от които в Япония.

Творецът употребява обичайни и разнородни похвати и технология в своята работа. Освен графика /последователно печатане с няколко цинкови железни плочи с цветно изображение върху белия лист/, той опитва и в региона на рисунката. Технологията му е неповторима и е негов персонален „ патент ". Съчетанието на релеф, цветни моливи и изсъхнал пастел прави рисунката истинска и достоверна. В живописта художникът третира платното с релефни нюансирани нанасяния с спестовен рисунък, знакови внушения, неявяване на сюжет и роман. От години следва едно предизвикателство - живопис в кръгла форма. Кръгът като идеална приключена форма, като космос, като безпределно пространство, както самичък показва.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР