Изложба на художничката Снежана Петрова ще бъде открита на 1

...
Изложба на художничката Снежана Петрова ще бъде открита на 1
Коментари Харесай

Снежана Петрова показва мистика и нежност в Бялата къща

Изложба на художничката Снежана Петрова ще бъде открита на 1 февруари от 18,30 часа в културния център Бялата къща в Стария Пловдив. В експозицията “Мистика и деликатност ” на на родената в Мездра авторка ще бъдат показани 20 произведения – живи картини.

Снежана Петрова е приключила Югозападния университет „ Неофит Рилски “ в Благоевград – компетентност “Икономика и ръководство на социално-културната сфера-мениджмънт на културата ”, а по-късно специализира още две специалности в същия университет. От 2000 година тя рисува нереални тематики с пръсти и маслени бои. Тези произведения са показани на галерия при огромен интерес във Франция.

Освен художник тя е и стихотворец. Първата и стихосбирка е “Какво е любовта ” с превод на френски език, а втората и стихосбирка е озаглавена “Космическа обич ”. През 2011 година първата си независима художествена галерия тя открива в Бургас. Следват изложения в София, Созопол, Слънчев бряг, Враца и други. През 2013 година открива лична изложба и АРТ-училище за занятие на деца с изкуство и изобразяване в Археологическия комплекс „ Калето “ в Мездра.

Картините на Снежана Петрова като че ли са полет към звездното небе, към безкрая на вселената. От тях блика светлината на далечни планети. Те са като видения от други светове. Едновременно се потапяме и в макрокосмоса, и в човешката душа, които изумително си наподобяват. Те носят обръщение за по-красив и по-добър свят, в който пътеводна светлина е любовта. В това многообразие от нарисувани знаци, каквито се откриват във всяка картина – като очи, точки, кръгове, се крие възхитително символно благосъстояние.

Някои от нейните произведения са провокация, ориентирана към езотеричното и мистичното, въодушевена от знаците “Кристалите на Крион “. Това са антични знаци от Атлантида. Те са предопределени за новото време на енергийна промяна. Вплетените в платната пропорции са част от свещената кристална геометрия. Те отразяват математични формули и геометрични съотношения, които като се задействат създават честотни трептения.

Много ефирни, цветни, колоритни, въздействащи върху аурата на човек, тези картини, като се изключи че са енергийни, ни придвижват в едно ново измерение – на величественост, непорочност и добрина. Посланието на авторката е посредством въображението и силата на платната да се усети любовта, като съществена философия в новото време на човечеството.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР