Изложба-хепанинг на варненските фоторепортери предстои да бъде открита тази вечер

...
Изложба-хепанинг на варненските фоторепортери предстои да бъде открита тази вечер
Коментари Харесай

Последните фоторепортери във Варна откриват тази вечер изложба, подготвили са изненада за публиката

Изложба-хепанинг на варненските фоторепортери следва да бъде открита довечера от 18.30 часа в Арт салона на Радио Варна в града. Експозицията се назовава „ Последните фоторепортери “, тъй като във Варна са останали шестима работещи професионално снимащи публицисти, съобщи " Фокус ".

Авторите са Красимир Делчев, Любомир Бенковски – Бенджи, Красимир Тодоров, Пламен Гутинов, Румен Сарандев и Мердин Берберов – Сянката. Всеки е подготвил приблизително по към 20 фотоси от професионалната си кариера, изясни кореспондентът на Булфото Любомир Бенковски-Бенджи, който и е и куратор на изложбата.

По думите му, фотосите не са правени единствено през последната година. Изключение прави Сянката, защото той е най-младият измежду шесторката. „ Мердин действително работи от година и половина като фоторепортер, само че всички считаме, че по нищо не ни отстъпва като първокласен фотожурналист и по тази причина също е включен “, добави Любомир Бенковски – Бенджи.

В изложбата на шестимата фотожурналисти са включени разнородни фотоси – от разнообразни събития – културни, спортни, както такива, запечатали някои трагични случаи. Няма някаква избрана тема. Всеки е подбрал това, което счита, че най-добре го показва.

Според Бенджи, той и сътрудниците му са подредили експозицията, трета подред, и с малко горест, защото животът на множеството е минал в тази работа. Във Варна е имало времена, в които са работели по едно и също време и по 10-15 фоторепортери.

„ В момента сме останали единствено шестима. Да, това е една от многото изчезващи специалности. Това не е някаква драма. Професии са изчезвали в историята на човечеството и ще продължат да изчезват. Особено с развиването на изкуствения разсъдък още доста специалности ще изчезнат и то в доста близко бъдеще “, сподели още той.

И добави: „ Събитието тази вечер е отворено за всеки, който демонстрира интерес. Вратите на галерията ще се отворят тъкмо в 18.30. Искам да помоля всички да дойдат в точния момент, тъй като сме подготвили изненади и не по-късно от 15 минути след оповестения час ще стартира нашето зрелище. Така, че е добре хората да дойдат в точния момент, с цел да не пропуснат да видят това, с което желаеме да ги изненадаме. Мога единствено да кажа нещо, което към този момент изтече в общественото пространство, като едно от нещата, които сме подготвили – ще създадем един търг с шест подбрани снимки. Ще има наддаване за тях, като ще се стартира от алегорична цена и ще забележим какво ще се получи “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР