Изложба Деца и курсисти с Тони Пранджева“ грее във фоайето

...
Изложба Деца и курсисти с Тони Пранджева“ грее във фоайето
Коментари Харесай

Ваятелката на керамиката Тони Пранджева показва в изложба сътвореното от нейните курсисти

Изложба „ Деца и курсисти с Тони Пранджева “ грее във фоайето на Дома на културата.



Тя се откри през вчерашния ден и в нея са показани единствено и само произведения на нейните надарени дребни и огромни възпитаници. Голяма част от тях участваха персонално, като някои даже бяха прекъснали морската си отмора, с цел да не пропуснат събитието.



„ Всяка творба е друга сама по себе си и е извадена от душата на създателя, който я е основал “, споделя ваятелката на керамиката Тони Пранджева. И добавя, че огромното пано, озаглавено „ Пилето “ имайсторено 3 месеца от децата, ще бъде дарено за детска градина „ Майчина грижа “.

„ Керамиката е мъчно изкуство. Ще се убедите с какъв брой обич са правени и какъв брой впечатляващи са творбите в тази галерия, сподели в одобрение и Пламен Панов, заместник-кметът по просвета в Пловдив.

Тони Пранджева е член на Регионална занаятчийска камара – Пловдив, част е от „ Авторите от Капана – квартал на креативните промишлености “, занаятчия-обучител е на емблематичната „ Улица на занаятите “ на Регионална занаятчийска. Тя е и един от участниците в плана „ Занаятчийско учебно заведение за деца в Старинен Пловдив “. Заедно с още 19 майстори – занаятчии, повече 100 деца месечно имаха опция да се срещнат с най-вълнуващите секрети на обичайните български занаяти.

Изложбата в Дома на културата ще продължи до 3 август.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР