Изложба-базар на коледни сувенири и играчки подредиха възпитаниците на Дневния

...
Изложба-базар на коледни сувенири и играчки подредиха възпитаниците на Дневния
Коментари Харесай

Коледни играчки за продан сътвориха хора с увреждания в Монтана

Изложба-базар на коледни сувенири и играчки подредиха възпитаниците на Дневния център за пълнолетни с увреждания в Монтана. На масите въодушевените майстори сложиха пъстри картички за Рождество Христово и Нова година, украси за елхи, джуджета и дядо Коледовци от шишарки и всевъзможни радостни произведения, отдадени на наближаващите празници.

„ Това е 13-тата подред новогодишна изложба-базар на младежите от Дневния ни център. В продължение на три месеца – от септември до момента, в часовете по трудова терапия благодарение на експертите ни те създадоха творбите с доста труд, стремежи и обич. Всеки ще може да отнесе в дома си парченце от празничното въодушевление, с което са основани тези творби. А с получените от продажбите средства центърът ще закупи нови материали за заниманията по трудова терапия! ”, сподели директорката Калинка Миронова.

В Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Монтана има 14 младежи на възраст от 18 до 37 години, а в центъра за деца с увреждания 36 малчугана. За всички тях се грижат 18 души личен състав. „ Има още много искащи да бъдат признати в двата центъра, само че личният състав е непълен! ”, споделиха обществените служащи. В дните преди Коледа в двата центъра идват доста дарове от донори от града и цялата страна. „ Възпитаниците ни ще имат хубави празници! ”, споделиха специалистите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР