Изложба Баш-Майстора завинаги в памет на актьора Кирил Господинов посреща

...
Изложба Баш-Майстора завинаги в памет на актьора Кирил Господинов посреща
Коментари Харесай

Баш-Майсторът ни посреща на входа на Морската градина във Варна

Изложба " Баш-Майстора вечно " в памет на артиста Кирил Господинов посреща жителите и гостите на Варна на входа на Морската градина до Слънчевия часовник.
На 24 май един от най-обичаните артисти трябваше да навърши 84 години. Роден е в с. Гроздьово, Варненско, през 1934 година Както се споделя, идва на бял свят с името си. Завършва ВИТИЗ, когато е на 32 година, тъй като служи 4 години като моряк, а в Института е признат на третия път. В киното дебютира още преди да стане студент с кино лентата " Дом на две улици ", напомня БНР.
Днес Кирил Господинов ни връща към предишното от огромните винили. Всеки кадър ни припомня за не една и две паметни реплики от филмовата поредност " Баш-Майсторът ", която го трансформира в любим на публиката.
Изложбата е плод на дългогодишно търсене из архивите на другари и сътрудници на дъщерята му - Веселина Господинова, която също е актриса. Процесът на основаване бил дълъг, макар че е заложила единствено на един релативно къс интервал от работата и живота на татко си – времето, когато се снимат 10-те кино лентата за Баш-Майстора.

„ Татко е бил моряк, пътувал е с корабите. През 60-те и 70-те години прави едни от най-върховите си функции във варненския спектакъл " Стоян Бъчваров ", споделя Веселина Господинова. Според нея най-верните му почитатели са във Варна и напълно разумно е изложбата да е тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР