Изложба – Спомен в снимки и плакати ще бъде подредена

...
Изложба – Спомен в снимки и плакати ще бъде подредена
Коментари Харесай

Изложба в памет на актьора Божидар Даков открива ДТ Видин

Изложба – Спомен в фотоси и плакати ще бъде подредена на 28 септември в памет на артиста Божидар Даков. Поводът е една година без нашия сътрудник и другар. Той бе част от нашия спектакъл над 40 години - интервал, през който е основал и персонален списък за креативния си път.

Официалното разкриване на мини изложбата на тематика “Спомен за артиста Божидар Даков ” ще бъде на 28 септември от 12:30 ч. в постройката на Драматичен спектакъл “Владимир Трандафилов ” – Видин.

В нея е включена особено селектирана част от архивните фотоси от постановки през годините. Постановки, на чиито представления с доста от вас сме се срещали в театралната зала. Снимките са подбрани и подредени от неговите деца Мина Дакова-Костова и Богомил Даков.



Ще се радваме на 28 септември да отделите малко време, с цел да изпием по чаша вино и да си спомним с положително за един създател отдал целият си креативен път на видинската сцена.



Експозицията ще бъде във фоайето на театъра и след формалното разкриване, като ще остане там до 28 октомври, и може да бъде прегледана гратис всеки работен ден от 09:00 ч. до 13:00 часа.

Божидар Даков е роден на 29 декември 1956 година в София. Средното си обучение приключва в Техникума по енергетика „ Вилхелм Пик “, компетентност „ Топлоенергетика “. През 1979 година е назначен за стажант артист в Силистренския трагичен спектакъл. На 16 септември 1981 година получава предопределение в Драматичен спектакъл „ Владимир Трандафилов “-Видин, в който минава целият му креативен път. През 1983 година му е присвоено званието „ артист “ по член 9 от Наредбата на ДО „ Театър и музика “. На сцената на Видинския спектакъл има 148 функции, като първата му роля е на болярина Приязд в пиесата „ Борислав “ на Иван Вазов под режисурата на н.а. Андрей Чапразов. Главни функции прави в „ Любоф “ на Мъри Шийзгал, „ Английски прозорец “ на Рей Куни, „ Всичко в градината “ на Едуард Олби и други Божидар Даков има и повече от 20 функции в киното и малкия екран.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР