Излизат два нови чипа за доставчиците на вградени решения Нови

...
Излизат два нови чипа за доставчиците на вградени решения Нови
Коментари Харесай

AMD Ryzen Embedded процесори консумират под 10W

Излизат два нови чипа за доставчиците на вградени решения

Нови процесори на AMD подвигат продуктивността на вградените решения
(снимка: AMD)

AMD уголемява екосистемата Ryzen Embedded с два нови процесора с ниска консумация на сила – с TDP от 6 до 10 вата. Същевременно, пораства броят на производителите, които оферират мини районен съд, основани на AMD Ryzen Embedded артикули.

Линията процесори за вградени системи Ryzen Embedded R1000 SoC се базира на Zen изчислителни ядра и Radeon Vega графика. Двата нови процесора – Ryzen Embedded R1102G и R1305G – са проектирани за дребна консумация на сила.

Embedded процесорите разсейват надлежно от 6 до 10 вата и понижават систематичните разноски посредством по-малко слотове за памет и по-ниска консумация на ток. Освен това новите чипове разрешават създаване на системи без вентилатори.

Двата процесора за вграждане ще бъдат налични за поръчки от края на март.  Сред сътрудниците на AMD, които към този момент са взели „ на въоръжение ” Ryzen Embedded R1102G и R1305G, са Kontron със скалируема mini-ITX платформа и Simply NUC с нов мини районен съд наименуван Red Oak. Това са решения с базова продуктивност на налична цена.

През декември 2019 година AMD дружно с OEM сътрудници разгласи отворена екосистема за AMD Ryzen Embedded-базирани мини районен съд, в поддръжка на промишленостите за видеостени, корпоративни системи и промишлени компютри. Сега предложенията се уголемяват със системи от Sapphire, Simply NUC, SECO и OnLogic.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР