Излизането на Великобритания от структурите на Общността ще подкопае сериозно

...
Излизането на Великобритания от структурите на Общността ще подкопае сериозно
Коментари Харесай

Мей: Не се ли договорим бързо, Brexit ще подкопае европейската сигурност

Излизането на Англия от структурите на Общността ще подкопае съществено европейската сигурност, в случай че не бъде реализирано бързо ново съглашение за съдействие сред Лондон и Брюксел. Това предизвести в петък министър председателят на Обединеното кралство Тереза Мей, съобщи " Фокус ".

Мей акцентира, че Brexit ще засегне редица аспекти на сигурността - от подкопаването на трансграничната работа за битка с тероризма и проведената престъпност, до евентуалното усилване на екстремистките групировки на Стария континент.

Изтича времето, в което има вяра за реализиране на нова договорка, а Англия ще се откаже от механизмите за съдействие в региона на външната политика, сигурността и защитата още идващия март.

Предупреждението бе направено в навечерието на присъединяване на Тереза Мей в Мюнхенската конференция по сигурността. В събота тя ще изнесе тирада в Мюнхен, в границите на която ще удостовери своя „ категоричен " ангажимент към европейска сигурност след Brexit, акцентират от редакцията.

От Мей се чака да съобщи, че Англия желае да остане част от Европейската заповед за арест (ЕЗА) и от Европол, организацията за правоприлагане на Европейски Съюз.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР