„Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще даде възможност на

...
„Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще даде възможност на
Коментари Харесай

Мей за „Брекзит”: Съюз със САЩ, Тръмп: Няма да стане

„ Излизането на Англия от Европейския съюз ще даде опция на страната да реализира съглашение за свободна търговия със Съединените американски щати и да отстрани бюрократичните спънки пред комерсиалните взаимоотношения сред двете държави”, съобщи министър-председателят на Англия Тереза Мей.

Мей направи това изказване по време на прием в чест на визитата на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, проведен в замъка Бленхайм, родното място на Уинстън Чърчил (1874 – 1965 г.)

Стотици хиляди европейци може да не получат статут след Брекзит, предизвестяват специалисти

Посланик Ема Хопкинс: На България следва значима роля за Brexit

2020 - окончателният бракоразвод с Острова

„ Сега, когато напущаме Евросъюза, ние разполагаме с невижданата опция да създадем повече. Имаме опцията да реализираме договореност за свободна търговия, която ще обезпечи нови работни места и стопански растеж, както тук във Англия, по този начин и в Съединените щати. Ще ни се даде опция да премахнем бюрократическите бариери, които толкоз обезсърчават бизнес водачите от двете страни на Атлантика. Това е опция да изградим бъдещето на света на основата на съдействие и върхови технологии като изкуствения интелект”, сподели английският министър председател в къса тирада по време на банкета.

Отговорът на Тръмп не закъсня. Американският президент отхвърли тезата на Мей в изявление за таблоида „ Сън” (The Sun).

„ Вариантът „ мек Брекзит”, който беше определен от държавното управление на Тереза Мей, ще направи невероятно сключването на съглашение за свободна търговия сред Съединени американски щати и Великобритания”, уточни Тръмп.

„ Ако те сключат сходно съглашение, то ние ще имаме работа не с Англия, а с Европейския съюз и това евентуално ще убие сделката”, съобщи президентът на Съединени американски щати.

„ Щях да го направя по напълно друг метод. Всъщност аз споделих на Тереза Мей по какъв начин би трябвало да го направи, само че тя не ме послуша”, добави Тръмп.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР