Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще даде възможност на

...
Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще даде възможност на
Коментари Харесай

Мей: Сега, когато напускаме ЕС, ние разполагаме с безпрецедентната възможност да…

Излизането на Англия от Европейския съюз ще даде опция на страната да реализира съглашение за свободна търговия със Съединените американски щати и да отстрани бюрократичните спънки пред комерсиалните взаимоотношения сред двете страни. Това съобщи министър-председателят на Обединеното кралство Тереза Мей. 

Тя направи това изказване по време на прием, проведен в замъка Бленхайм, родното място на Уинстън Чърчил (1874 - 1965), в чест на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. 

„ Сега, когато напущаме Евросъюза, ние разполагаме с невижданата опция да създадем повече. Имаме опцията да реализираме договореност за свободна търговия, която ще обезпечи нови работни места и стопански растеж, както тук във Англия, по този начин и в Съединените щати. Ще ни се даде опция да премахнем бюрократическите бариери, които толкоз обезсърчават бизнес водачите от двете страни на Атлантика. Това е опция да изградим бъдещето на света на основата на съдействие и върхови технологии като изкуствения разсъдък “, означи английският министър председател в къса тирада по време на банкета, предава Блиц.

Освен водачите на двете страни, на събитието участват представители на водещи международни компании от финансовия, туристически, инженерен, софтуерен, фармацефтичен, хранително-вкусов и бранша сигурност. 

Според Мей, присъстващите на събитието представители на английски компании обезпечават най-малко четвърт милион работни места в Съединени американски щати. 

Тя напомни също, че Англия е измежду най-големите вложители в американската стопанска система с дял от към 20% от всички задгранични вложения. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР