Излизането на Великобритания от Европейския съюз е оскъпило драстично търговията

...
Излизането на Великобритания от Европейския съюз е оскъпило драстично търговията
Коментари Харесай

Брекзит оскъпи драстично търговията на Острова и това е само началото

Излизането на Англия от Европейския съюз е оскъпило фрапантно търговията във Англия, а продължаващата пандемия в допълнение усложнява рецесията. Това сочи нов отчет на Комитета за обществени сметки (PAC), представен от локалните медии.

Според отчета бюрокрацията, както и закъсненията по границите не вещаят нищо положително.

Гласовете на поддръжниците на Брекзит, които говореха, че излизането на страната от Европейски Съюз ще разреши на страната да извоюва своята финансова самостоятелност и мощ се чуват все по-рядко. За разлика от тях, съперниците на Брекзит, които предупреждаваха, че

напускането на Европейски Съюз наподобява на акт на самоубийство, който ще направи Обединеното кралство по-бедно и по-изолирано се чуват от ден на ден.

Въпреки подписването на редица нови търговски съглашения след напускането на блока, в това число по този начин наречените преобръщащи се покупко-продажби, които разрешиха търговията с повече от 60 страни да продължи при сходни условия на тези, които се употребиха, когато Обединеното кралство към момента беше член на Европейски Съюз, въздействието на Брекзит във веригите за доставки на Англия в действителност е голямо, написа Politico.

И до момента в който търговията по този начин или другояче e ударена от пандемията и от световните ограничавания на доставките, Комитетът по обществени сметки е открил, че

" излизането от Европейски Съюз е оказало отрицателно въздействие и че новите гранични съглашения са добавили спомагателни разноски за бизнеса ".

" Едно от огромните обещания на Брекзит беше " освобождението " на английския бизнес, с цел да му се даде опция да усили своята продуктивност и принос към стопанската система ", съобщи Мег Хилиър - ръководител на Комитета, представена от BBC.

" Единственото видимо влияние до момента обаче са увеличените разноски и закъсненията по границите ", добави тя.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР