Излизането на Великобритания от Европейския съюз, ако стане според условията

...
Излизането на Великобритания от Европейския съюз, ако стане според условията
Коментари Харесай

Брекзит ще струва на Великобритания 100 милиарда британски лири годишно,

Излизането на Англия от Европейския съюз, в случай че стане съгласно изискванията на предлаганото съглашение, ще докара до стесняване на брутния вътрешен артикул (БВП) с 4 % до 2030 година, което се равнява на загуба от 100 милиарда бр. лири годишно за националната стопанска система, информираBNR.

Това се равнява също по този начин на загуба от 1090 бр. лири за всеки гражданин на страната, осведоми в. " Индипендънт ", базирайки се на Националния институт за стопански и обществени проучвания (NIESR).
Основните ни заключения демонстрират, че в случай че препоръчаното съглашение за Брекзит бъде изпълнено по подобен метод, че Англия напусне митническия съюз и единния пазар на Европейски Съюз през 2021 година, то към 2030 година Брутният вътрешен продукт ще се свие с 4 % по отношение на равнището, на което би бил, в случай че Англия остане в Европейски Съюз, се показва в проучването.

Експерти прецизират, че аргументите за този резултат ще бъдат главно трудности в областта на услугите, които ще създадат този бранш на стопанската система по-слабо прелъстителен и в последна сметка ще доведат до стесняване на вложенията от Европейски Съюз и понижаване на успеваемостта на английските служащи.

Авторите изследват и разновидността за излизане на страната от Европейски Съюз без съглашение. За Обединеното кралство този вид се оказва още по-скъп - Брутният вътрешен продукт би се свил с 5,5 % или 140 милиарда бр. лири годишно.
През май ръководителят на Банк ъв Ингланд (Bank of England) Марк Карни съобщи, че процесът на излизане на страната от Евросъюза е коствал на всяко домакинство към 900 бр. лири (1000 евро)
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР