Излизането на Великобритания от ЕС още повече сплоти неговите членове

...
Излизането на Великобритания от ЕС още повече сплоти неговите членове
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Брекзит направи ЕС по-силен

Излизането на Англия от Европейски Съюз още повече сплоти неговите членове и сподели, че те са представлявани от Европейския съюз. Това мнение изрази бъдещата ръководител на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен, изказвайки се на конгрес, проведен от фондация " Конрад Аденауер ".

" Ясно е, че всички съжаляваме, че нашите английски другари желаят да ни изоставен, само че Брекзит за доста съмняващи се в Европейски Съюз отвори очите им за това, което имат в Европейски Съюз ", сподели фон дер Лайен. " Колкото и парадоксално да звучи, шокът от Брекзит ни направи още по-силен ", счита бъдещият началник на Европейската комисия.

Обединеното кралство трябваше да напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година, т.е. две години откакто показа документално уведомление за отдръпване от Общността.

Депутати от английския парламент обаче три пъти отхвърлиха проектоспоразумението за изискванията за Брекзит, реализирано от Брюксел и държавното управление, водено от премиера Тереза ​​Мей. В резултат на това Европейски Съюз се съгласи да отсрочи Брекзит, първо за април или май, по-късно за 31 октомври, а Мей беше принудена да подаде оставка.

Борис Джонсън, който я размени, настоя страната да напусне Европейски Съюз на 31 октомври със или без договорка, само че заради закон, признат от Народното събрание, на 19 октомври беше заставен да изпрати искане до Европейския съвет за ново прекъсване на Брекзит - до 31 януари 2020 година

Ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск разгласи, че Брюксел е подготвен да даде на Лондон третото подред отсрочване, с което Джонсън се съгласи. След това министър председателят насрочи парламентарни избори при започване на декември, с цел да се опита да прекъсне процеса на Brexit от невъзможност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР