Излизането на толкова много хора от София в момента дава

...
Излизането на толкова много хора от София в момента дава
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Напускащите София ще разнесат заразата в цяла България

Излизането на толкоз доста хора от София сега дава опция да се разнесе болестта в доста краища на България, където още не са се срещали всеобщо със болестта. Това сподели шефът на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски в предаването пред BTV.
" Ние още можем да следим епидемиологичните връзки, с всеобщото тестване се обгръщат лица, където има има скупчване на доста пациенти. И с 4000 теста видяхме картината, не с милиони. Не си вършим илюзията, че хващаме безусловно всички инфектирани. Преди хващахме двама инфектирани от 11, в този момент - двама на 7. Сега е доста по-важно да откриваме болните и контактните с тях. Изследванията на служителите на реда демонстрираха, че от 1000 души с вируса са се срещали едвам 7, трябваше ли да платим половин милиард, с цел да стигнем до същия извод, къде е икономическата логичност ", попита той.

Днес се обадих няколко пъти на представител на една от огромните хранителни вериги, че в случай че не обезпечат прецизно провитоепидемичните ограничения, ще се стигне до затваряне на магазините, заяви ген. Мутафчийски.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР