Излизането на „Игра на тронове“ предизвика фурор в телевизионните среди.

Излизането на „Игра на тронове“ предизвика фурор в телевизионните среди. ...

Кои звезди от "Игра на тронове" взимат най-много?.


Излизането на „Игра на тронове“ предизвика фурор в телевизионните среди. Хиляди хора от цял свят следяха сезоните през годините. Краят на осмия обаче като че ли ще се помни най-дълго, защото разочарова много от феновете на сериала.

Емилия Кларк, Джейсън Момоа, Софи Търнър, Мейзи Уилямс, Кит Харингтън, Питър Динклидж, са сред най-популярните лица на хитовата поредица. Някои от тях добиха по-голяма известност именно след участието си в „Game of Thrones“.

И докато някои не спират да говорят, че финалът не им харесва и искат още епизоди, други се чудят колко пари е спечелила продукцията през годините.

Ето списък на актьори в „Game of Thrones“, които са получили най-добро възнаграждение за участието си в сагата:

1. Николай Костер-Валдау

Той натрупал в сметката си 16 милиона долара и се смята за един от най-богатите от каста на „Игра на тронове“. Заради ролята на Джайм Ланистър, датският актьор взимал по 1,2 милиона долара на епизод.

2. Питър Динклидж

Той бе доста популярен в киноиндустрията още преди да бъде поканен да влезе в сериала. Тирион Ланистър, както се казва персонажът му, е спечелил 15 млн. долара за всички сезони, в които е участвал. В началото той получавал по 150 хил. долара на епизод, което си е солидна сума. По-късно той преговаря и сумата нараства до 300 хил. долара. Накрая тя стига до 1,2 млн. долара на епизод.

3. Емилия Кларк

За превъплъщаването й в Денерис Таргариен, тя е станала по-богата с 13 милиона долара. Майката на драконите е един от основните персонажи. Подобно на своите колеги, тя се договаря за увеличение на възнаграждението си за епизод и то стига до 500 хил. долара за сезон 7. За финала Кларк е прибрала 1 млн. долара само за една серия, твърди източник на „Vanity Fair“.

Още от най-добре платените звезди от "Игра на тронове", четете в Tialoto.bg
Автор: Иванка Гъркова

Източник: dnes.bg