Излизане от груповата фаза на Шампионската лига е следващата цел

...
Излизане от груповата фаза на Шампионската лига е следващата цел
Коментари Харесай

Иван Петков: Вдигнахме летвата, гоним излизане от групите на Шампионската лига

Излизане от груповата фаза на Шампионската лига е идната цел в развиването на женския отбор на Марица (Пловдив). Това съобщи старши-треньорът на българския отличник Иван Петков, който приказва през днешния ден за селекцията и задачите през новия сезон.

" До в този момент през годините сме имали шанс, всеки един сезон да е по-добър от предходните, като резултати. Дали е неприятно не знам, само че доста вдигнахме летвата. Сега пристигна едно равнище, в което, идната стъпка в надграждането. Целта е излизане от групите на Шампионската лига, което несъмнено ще е доста тежко заради доста фактори, и самият формат включително. Дори да си втори в групата, това не ти подсигурява, че ще продължиш в идната фаза. Но ние ще се борим за победи. Целта ни е да надградим. Ако успеем ще бъдем удовлетворени от себе си. Ще бъде нещо, което ще остане за историята. "

Относно селекцията, старши-треньорът съобщи, че заради актуалната неразбираема обстановка към пандемията, комплектоването на отбора към момента не е приключило напълно. В състава ще играят опитните националки - разпределителката Петя Баракова и либерото Жана Тодорова, както и някогашните националки Десислава Николова и Кремена Каменова. Очаква се и присъединението на чужденка, която играе на поста централен блокировач.

" Привлякохмеа и млади волейболистки, като една непозната състезателка у нас, която е била до момента в Италия, само че е с огромна вероятност - Никол Миланова. Тя ше играе на поста разпределител. Също по този начин някои млади състезателки от школата, които идва време да се развиват и потвърждават. Надявам се, че нашият тим ще бъде в последна сметка добре окомплектован и ще достигнем равнище, което ще ни даде късмет да се противопоставм на противниците в Шампионската лига. Имаме време, конкуренцията стартира ноември, а дотогава може да се случат доста неща. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР