Излизане на Великобритания от ЕС без сделка може да доведе

...
Излизане на Великобритания от ЕС без сделка може да доведе
Коментари Харесай

Brexit без сделка ще доведе до проблеми при пътуването между Острова и ЕС

Излизане на Англия от Европейски Съюз без договорка може да докара до спиране на автобусните и авиопревози сред Обединеното кралство и Европа , гласят документи на английското държавно управление.

От кабинета на премиера разгласиха следващия пакет от рекомендации към бизнеса и жителите, в случай че не бъде реализирано съглашение за изискванията на Brexit. В новия пакет от 24 документа става дума за транспортната сфера, ветеринарните връзки и разпоредбите за маркиране на питателните артикули. Първият пакет беше оповестен на 13 септември. „ Ако Англия напусне Европейски Съюз през март 2019 година без съглашение, притежаващите лицензи самолетни компании на Англия и Евросъюза ще изгубят автоматизирано правото да реализират пътувания сред Англия и Евросъюза. На самолетните компании ще им бъде належащо да получават позволение за полети сред страните в самостоятелен проект “, гласи документ, изучен от РИА Новости.

Без съглашение автоматизирано отпадат от деяние издадените на самолетните компании лицензи . Също по този начин английското държавно управление оповестява, че ще позволи на европейските самолетни компании да летят до Острова при отрицателен излаз от договарянията, само че такова решение ще зависи от Брюксел – Европейски Съюз би трябвало да откри аналогични огледални стъпки във връзка с английските самолетни компании.

Подобни проблеми ще има и в бранша за интернационалните автобусни транспорти, напомня БГНЕС. „ Британските компании с лицензи за автобусни транспорти повече няма да могат да чакат автоматизирано признание от Европейски Съюз на издадените в Обединеното кралство лицензи. Страните от Европейски Съюз могат да създадат избор и да признаят английските лицензи, което ще резервира пътникопотока, само че това не е обезпечено “, се споделя в рекомендациите.

На тези британци, които се насочат към Европейски Съюз със личните си коли, ще им се наложи да се снабдят със специфична интернационална застрахователна лавица . Сега огромна част от тези полици разрешават на британците да пътуват из цяла Европа с колите си без да купуват спомагателни застраховки.

При отрицателен сюжета за Brexit затруднения чакат и английските производители на минерална вода и фермерите, занимаващи се с отглеждане на животни: на тях ще им се наложи още веднъж да минават през процеса по узаконяване в сходство с разпоредбите на Европейски Съюз. Без документ те няма да могат да продават продукцията си в Европейски Съюз.

Проблеми чакат и английските притежатели на домашни животни, които превеждат през почивните дни и отпуските си в Европа. При Brexit без договорка ще им се наложи да се готвят за пътуването най-малко четири месеца авансово.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР