Излишъкът по текущата сметка на Гърция се повиши през август

...
Излишъкът по текущата сметка на Гърция се повиши през август
Коментари Харесай

Разширяване на излишъка по текущата сметка на Гърция през август благодарение на по-високи приходи от туризъм



Излишъкът по настоящата сметка на Гърция се увеличи през август в съпоставяне със същия месец на миналата година заради по-добър положителен баланс в областта на услугите, включващ туризма, заяви в понеделник Гръцката централна банка.

Данните демонстрират, че през август остатъкът възлиза на 1,827 милиарда евро по отношение на положителен баланс за 1,664 милиарда евро година по-рано (август 2016-а) и остатък за 1,569 милиарда евро през предходния месец (юли 2017-а). По този метод салдото по настоящата сметка на Гърция излиза на остатък за трети следващ месец, откакто през юни беше регистриран положителен баланс за пръв път от началото на годината.

Приходите от туризъм са нарастнали до 3,52 милиарда евро от 3,02 милиарда евро през август 2016-а година и от 2,93 милиарда евро през предходния месец на актуалната година.

" Нарастване на годишна база на остатъка в областта на услугите се дължи в най-голяма степен на позитивния баланс при пътникопотока, защото идващите в страната задгранични лица и обвързваните с това доходи са се нараснали на годишна база надлежно с цели 14,3% и с 16,4% ", показва централната банка на Гърция.

Трябва да се има поради, че за цялата 2016-а година Гърция регистрира недостиг по настоящата сметка в размер на 1,1 милиарда евро по отношение на остатък от 206 милиона през 2015- година вследствие на по-слаб положителен салдото в областта на услугите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР