Излишъкът по текущата сметка на еврозоната на сезонно коригирана база

...
Излишъкът по текущата сметка на еврозоната на сезонно коригирана база
Коментари Харесай

Излишъкът по текущата сметка на еврозоната се свива през октомври

Излишъкът по настоящата сметка на еврозоната на сезонно поправена база се свива през октомври до 30,8 милиарда евро от остатък за 39,2 милиарда евро през септември, сочат данни на Европейската централна банка (ЕЦБ).

Основно отрицателно въздействие върху остатъка по настоящата сметка оказва внезапното стесняване на позитивния баланс при търговията със артикули до 26,2 милиарда евро от 36,2 милиарда евро през септември, като в това време остатъкът в областта на услугите се намали до 7,3 милиарда евро от 7,4 милиарда евро през предходния месец.

Позитивният баланс при първичния приход понижава до 9,9 милиарда евро от 10,0 милиарда евро, до момента в който дефицитът по вторичния приход е на недостиг от 12,5 милиарда евро по отношение на остатък за 14,3 милиарда евро през септември.

Сумарните данни за 12-те месеца до края на октомври 2017 година демонстрират, че остатъкът по настоящата сметка в еврозоната е в размер на 349,6 милиарда евро, като делът му е намалял до 3,2% от общия Брутният вътрешен продукт на 19-те страни-членки по отношение на 3,4% от Брутният вътрешен продукт за 12-те месеца до края на октомври 2016 година.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР