Излишъкът по текущата сметка на еврозоната на сезонно коригирана база

...
Излишъкът по текущата сметка на еврозоната на сезонно коригирана база
Коментари Харесай

Излишъкът по текущата сметка на еврозоната се разширява през септември

Излишъкът по настоящата сметка на еврозоната на сезонно поправена база се разшири през септември до 37,8 милиарда евро от 34,5 милиарда евро през август, демонстрират данни на Европейската централна банка (ЕЦБ), представени от " Ройтерс ".

Позитивния баланс на еврозоната при търговията със артикули през септември се усилва до 35,2 милиарда евро по отношение на остатък за 29,4 милиарда евро през август, като в това време остатъкът в областта на услугите се намали до 7,2 милиарда евро от 7,3 милиарда евро през предходния месец.

Позитивният баланс при първичния приход понижава до 9,7 милиарда евро от 10,4 милиарда евро, до момента в който дефицитът по вторичния приход се усилва през септември до 14,3 милиарда евро от недостиг за 12,4 милиарда евро месец по-рано.

Сумарните данни за 12-те месеца до края на септември 2017 година демонстрират, че остатъкът по настоящата сметка в еврозоната е в размер на 346,4 милиарда евро, като е намалял до 3,2% от общия Брутният вътрешен продукт на 19-те страни-членки по отношение на 3,4% от Брутният вътрешен продукт за същия интервал година по-рано.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР