Излишъкът по текущата сметка на еврозоната е намалял през ноември

...
Излишъкът по текущата сметка на еврозоната е намалял през ноември
Коментари Харесай

Излишъкът по текущата сметка на еврозоната се е свил през ноември

Излишъкът по настоящата сметка на еврозоната е намалял през ноември 2023 година поради по-нисък остатък по сметката на първичния приход, който нормално включва потока от облаги, заплати, приходи от лихви и дивиденти към и от валутната зона. Това демонстрират най-новите данни на Европейската централна банка, представени от Ройтерс.

Въз основа на календарно и сезонно поправени данни, остатъкът по настояща сметка на еврозоната е намалял до 24,6 милиарда евро през ноември м.г. по отношение на 32,3 милиарда евро остатък през октомври. На некоригирана основа цифрата е по-ниско - 31,7 милиарда евро през ноември спрямо 28,4 милиарда евро през октомври.

За  12-месечен интервал, приключващ в края на ноември 2023 година, еврозоната е генерирала остатък по настояща сметка, еднакъв на 1,6 на 100 от брутния ѝ вътрешен артикул. През предходните 12 месеца – приключващи в края на ноември 2022 година, настоящата сметка на еврозоната бе на недостиг в размер на 0,5 на 100 от Брутният вътрешен продукт, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР