"Излезте от капана". С този апел на първа страница вестник

...
"Излезте от капана". С този апел на първа страница вестник
Коментари Харесай

България – Франция, призраци от миналото

"Излезте от клопката ". С този зов на първа страница вестник „ Екип” приканва футболистите на Франция за наложителна победа против България през днешния ден на стадион „ Васил Левски”. Изданието напомня, че „ петлите “ нямат победа в София в последните 85 години, а кореспондентът ни в Париж, Петя Желева, споделя още за страстите във Франция преди решителния конфликт против националния ни тим.

Историята на френския футбол пази две значими дати, които и през днешния ден пълнят очите на франзуците със сълзи. Едната със сълзи от благополучие, когато през 98-ма отборът печели международната купа, и друга - изпълнена с доста горест, зад която стои името на България.

17 ноември 1993, денят, в който Франция изпита най-тежкото си футболно проваляне. Жив ли още призракът на България от „ Парк де Пренс “?

За този миг, с доста страсти, си спомни някогашният френски национал и участник в злощастния за "петлите " мач - Венсан Герен. "Призракът на България от 93та живее към момента съзнанието на хората тук, и изключително в това на медиите. Разбира се, че постоянно ще си спомняме за този мач, още повече, когато обстановките си наподобяват. И въпреки всичко, изискванията през днешния ден не са идентични с тези, от преди 24 години. След България имаме мач с Беларус. Епохите и футболистите са разнообразни, тогава и в този момент. Мисля, че Франция държи крепко ориста си в свои ръце ", показа Горен.

И до момента в който името на Емил Костадинов към момента буди тревожни мемоари у мнозина, то други имат привилегията даже да не го познават.

Името "Костадинов " приказва ли ви нещо? Мбапе: „ Не. Нищо не ми приказва. Не го познавам! “

Мачовете с България имат своята предистория. Призраци от предишното... Мбапе: „ За мен няма такова нещо. В съзнанието ми няма никакви призраци. “

"В България ще срещнем един тим с две лица ", сподели Дидие Дешан преди дни. Историята е също красноречива: 7 загуби и 1 тъждество за Франция в последните 8 мача на българска земя. Не инцидентно, никой през днешния ден в страната не си прави излюзии за елементарен мач.

"Мисля, че в България ще ни бъде мъчно. Отборът ви демонстрира доста положителни резултати на личен терен. Няма да бъде елементарно да ви победим, още повече откакто до в този момент не сме съумели да ви се противопоставим. Наистина ще ни е необходим героизъм с цел да бием в София ", добави Герен.

Обременени от историята...и с известни кадрови проблеми, във Франция, въпреки всичко, са оптимисти за крайния излаз на дуела.

"Очаквам победа на Франция, само че с дребна голова разлика. Не считам, че ще успеем да вкараме доста попадения във вашата врата, само че крайният триумф ще бъде за нас ", сподели още Венсан Герен.

Ще съумеят ли "петлите " да прескочат оковите на статистиката - следва да разберем довечера.

Le piège Bulgare en une de L'Équipe ce samedi!

Feuilleter l'édition du jour
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР