Излезе второто класиране за профилираните и професионалните гимназии след 7.

...
Излезе второто класиране за профилираните и професионалните гимназии след 7.
Коментари Харесай

След второто класиране за гимназиите: За първи път ТУЕС влезе в топ 3

Излезе второто класиране за профилираните и професионалните гимназии след 7. клас. В столицата в него участваха над 3400 възпитаници. Балът за най-желаните 10 учебни заведения падна, само че въпреки всичко остана по-висок от бала за първото класиране предходната година. За страдание близо 700 възпитаници още веднъж останаха некласирани, те мога да се борят за място в третото класиране.


След второто класиране баловете за най- мечтаните столични гимназии паднаха сред 2 и 11 точки. Училището с най-голям бал- 476,5 - остана Софийската математическа гимназия, следвана от 91- ва немска, ТУЕС и 73- то учебно заведение.


Второто класиране за гимназиите в столицата роди вест. За първи път Технологичното учебно заведение " Електронни системи " изпревари по бал 73-то учебно заведение или Втора немска гимназия и застана на трето място.

Причината - от ден на ден младежи желаят да учат компютърно програмиране. Надолу в класацията за най- мечтаните гимназии промени няма. Следват 164-та испанска, двете британски гимназии, френската, 22-ро и 35-то учебно заведение. Колкото до минималните балове, те паднаха, само че тази година останаха доста високи.

Ваня Кастрева, шеф на РУО - София: В съпоставяне с предходната година той още веднъж е по-висок в това число и от първо класиране.
В столицата във второто класиране участваха над 3400 възпитаници, класираха се над 3700 като тук се включиха и част от некласираните на първия стадий деца. Те би трябвало да се запишат на 19 и 22 юли.

Останаха обаче 699 некласирани възпитаници, които явно не са подредили добре желанията си. За тях остава още един шанс- третото класиране.


Свободните места за него ще бъдат оповестени на 23 юли. То обаче е рисково, тъй като в случай че ученикът се е записал след второ класиране, то той би трябвало да се отпише и още веднъж да взе участие в електронното подаване на документи.
Ваня Кастрева, шеф на РУО - София: Така че е добре да се уточни, да не се поемат непотребни опасности, тъй като действително видяно ученикът ще загуби мястото си, на което е класиране и се е записал на второ класиране.
Третото класиране ще излезе на 29 юли. Интересен факт е, че на още на първото класиране бяха попълнени напълно единствено две паралелки. Те са " Природни науки " в НПМГ с химия и биология, където учениците се готвят да учат медицина. И паралелката " Логистика на товари " в 123- то учебно заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР