Излезе специалната Linux дистрибуция Tails 3.9 (The Amnesic Incognito Live

...
Излезе специалната Linux дистрибуция Tails 3.9 (The Amnesic Incognito Live
Коментари Харесай

Излезе Live дистрибуцията Tails 3.9 за анонимен достъп до интернет

Излезе специфичната Linux дистрибуция Tails 3.9 (The Amnesic Incognito Live System), основана на Debian. Дистрибуцията Tails е предопределена за неизвестен достъп и потребление на интернет, и обезпечава извънредно високо равнище на анонимност и сигурност. Дистрибуцията се популяризира като ISO дисков облик с величина 1 GB.

Дистрибуцията Tails (The Amnesic Incognito Live System) е Live система, която без никакви спомагателни настройки обезпечава оптимално равнище на анонимност и сигурност. Анонимното включване към Глобалната мрежа се обезпечава от Tor системата. Всички мрежови връзки по дифолт са блокирани, като се изключи Tor трафика. При нужда за потребление и запис на потребителски данни се употребява мощно криптиране. В общоприетия Live режим на флаш стика, от който се започва системата, не се записва никаква информация. Освен това, вградена е отбрана от разбора на остатъчните данни в оперативната памет на компютъра.

В новата версия е даден достъп до хранилищата на Debian с опция за инсталиране на спомагателни стратегии. Подобрен е интерфейсът за конфигурация на непрекъснатото вместилище съгласно условията на Gnome. Нов е и интерфейсът за разглеждане на Tor възлите. Обновени са графичните драйвери, микрокодовете за процесорите на AMD и Intel. Разширена е поддръжката на най-разнообразен хардуер.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР