Излезе сборник с лирика на една от най-обичаните български поетеси

...
Излезе сборник с лирика на една от най-обичаните български поетеси
Коментари Харесай

"Аз обичам самата любов" на Елисавета Багряна

Излезе алманах с поезия на една от най-обичаните български поетеси Елисавета Багряна. Книгата " Аз обичам самата обич " е с твърди корици и художествено оформление на Кирил Златков, даже употребяваният шрифт се споделя " Багряна ". Включени са всички значими текстове на поетесата от първата й стихосбирка " Вечната и святата " до последната, " На брега на времето ". Основните тематики са любовта, пътешествията, рискът, полетът, самотата, споменът. Съставители са Людмила Малинова-Димитрова и Людмил Димитров. Въпреки че са спазали хронологията на стиховете, те са ги поднеси на читателите без обяснителни бележки и исторически подтекст, с концепцията читателите да се насладят на чиста лирика без филтри.

Багряна е псевдоним на Елисавета Любомирова Белчева. Освен поетеса, тя е авторка на детски книги и преводачка. Сътрудничила е на " Вестник на дамата ", вестниците " Лик " и " Литературен конгрес ", списанията " Съвременник ", " Златорог ", " Изкуство " и други. Стихотворенията на Багряна са преведени на 30 езика и издадени във Франция, Гърция, Чехословакия, Югославия, Румъния, Италия, Швеция, Полша и други страни. През 1969 година Багряна получава златен орден от асоциацията на поетите в Рим.

Издателство " Колибри ", цена 25 лева

Читателите на " Дневник " могат да купят книгата със специфична отстъпка от 10% в Ozone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата от тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Книги (128)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР