Излезе романът „Жени в слънчева светлина“ от Франсис Мейс. Авторката

...
Излезе романът „Жени в слънчева светлина“ от Франсис Мейс. Авторката
Коментари Харесай

Излезе романът Жени в слънчева светлина

Излезе романът „ Жени в слънчева светлина “ от Франсис Мейс. Авторката е позната на българските читатели с книгите „ Под небето на Тоскана “, „ Красивата Тоскана “ и „ Всеки ден в Тоскана “.
Написана на нормалния за Франсис Мейс богат и лиричен език, „ Жени в слънчева светлина “ ще достави същинско наслаждение на всички, които обичат пътешествията, положителната кухня и красивата природа.
По романа ще бъде сниман и филм.
Франсис Мейс е известна поетеса, познавач на изисканата кухня и създател на пътеписи. Особено известна става с книгата си „ Под небето на Тоскана “, която още с излизането си се трансформира в бестселър и остава в класациите на „ Ню Йорк Таймс “ в продължение на повече от 2 години. По нея е изработен и едноименният филм „ Под небето на Тоскана “ с присъединяване на номинираната за „ Оскар “ актриса Даян Лейн.
Даян Лейн в едноименния филм „ Под небето на Тоскана “
Наред с автобиографичните мемоари, събрани в „ Под небето на Тоскана “, „ Красивата Тоскана “ и „ Всеки ден в Тоскана “, Франсис Мейс е авторка и на пътническите записки „ Една година в света “, илюстрираните справочници „ В Тоскана “ и „ Отнесете Тоскана у дома “, както и на пет стихосбирки. Неслучайно я назовават „ бардът на Тоскана “.
Книгите й са преведени на повече от 40 езика.
Сега тя предлага на читателите романа „ Жени в слънчева светлина “.
Кит Рейн е писателка, която живее в Тоскана и работи по биографията на своя близка другарка – комплицирана и завладяваща персона със мощно влияние върху живота й. В един късен следобяд Кит следи шумното идване на три американки, които се настаняват в прилежащата вила.
Джулия, Камил и Сюзан се радват на спонтанното си другарство. Децата им към този момент са независими и вместо да се отдадат на отегчителен и уединен живот като множеството техни връстнички, поемат в непредвидена посока. Трите наемат красива каменна къща в дребното италианско градче за цяла година. Въпреки че не познават непознатата страна, приключенският им дух ще вдъхне на всяка от тях кураж, усет към живота и непоколебимо предпочитание да изявят най-хубавото от себе си.
С помощта и другарството на Кит трите ще се впуснат в италианския метод на живот, отдавайки се на от дълго време забравени пристрастености.
А резултатите ще бъдат поразителни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР