Излезе първото класиране за профилираните и професионалните гимназии след 7-ми

...
Излезе първото класиране за профилираните и професионалните гимназии след 7-ми
Коментари Харесай

Излезе първото класиране за гимназиите след 7. клас

Излезе първото класиране за профилираните и професионалните гимназии след 7-ми клас. За поредна година с най-голям най-малък бал са влезнали учениците в Софийската математическа гимназия. Прави усещане, че тази година балът в най-желаните столични учебни заведения е доста по-висок от предходната. Десетката на най-хубавите учебни заведения не се е трансформирала.

В Софийската математическа гимназия тази година минималният бал е 479,5 точки. На второ място е 91- ва немска гимназия.Следват 73-то учебно заведение, Технологичното учебно заведение " Електронни системи ",164-та испанска гимназия. Първа и Втора британска, 9-та Френска,а десетката приключва с 22-ро и 35-то учебно заведение.

Балът за най-желаните столични учебни заведения тази година е доста по-висок от предходната. За съпоставяне в Софийската математическа гимназия, която е учебното заведение с най-голям бал, разликата е от над 23 точки.

По-високият бал се дължи на по-добрите резултати в столицата на тестванията и на по-високия триумф от 7-ми клас, изясни Ваня Кастрева.

Тази година паралелката с най-голям най-малък бал - 490,5 - още веднъж е тази с математика и немски език в Софийската математическа гимназия.
Ваня Кастрева, шеф на РУО - София: Най-много стремежи са подадени за Испанската гимназия, профил непознати езици, комбинацията испански с британски език. 2101 възпитаници са поискали в своето заявление тази паралелка.
Сред куриозите тази година е заявката с най-вече стремежи, възпитаник е показал цели 153.
Елеонора Каридова, единствената с цялостните 500 точки, е от София и ще учи в Първа британска гимназия. Има една анулирана работа на седмокласник от СМГ, който напуснал залата дружно с теста си по математика.
Към момента са закрити 15 паралелки, останали са некласирани 836 деца най-много от страната, които са кандидатствали в столицата. Свободните места пък са 684.

Какво следва - от 12 до 16 юли ученикът или би трябвало да се запише там, където е признат или да подаде заявление за присъединяване във второто класиране.
Ваня Станчева, шеф на Областната комисия по приема: На второ класиране той би могъл да се класира на по-горно свое предпочитание. В най-лошия случай би следвало да бъде класиран още веднъж на същото място, няма вид да падне на по-долно свое предпочитание.
Днес беше регистрирано, че родителите са се справили с електронното подаване на документи, 94 % от тях са го създали сами.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР